mandag 2. mars 2015

Vestlandspasienten: Nyhet - Personlig helsearkiv


Fra 9. februar kan alle opprette et personlig helsearkiv i nettportalen Vestlandspasienten. For å sende en melding til helseforetaket sitt må pasientene samtykket til dette.

Alle bestemmer selv om de ønsker å opprette et personlig helsearkiv for seg og sine barn under 12 år. Pasientene får automatisk spørsmål om de ønsker å opprette et personlig helsearkiv når de logger på portalen og når de ønsker å sende en melding. Alle meldinger vil bli lagret og ligger tilgjengelig for pasienten under «kontakthistorikk». Det er mulig å slette arkivet om man skulle ønske det via «Min helseprofil»Bildet over viser en pasient som har opprettet personlig helsearkiv og som har sendt en melding til et sykehus.

Fastleger og sykehus i Helse Vest vil etterhvert tilby flere digitale tjenester, blant annet vil pasientene kunne bestille time hos fastlege, motta innkallingsbrev fra sykehus og få svar-melding fra behandler når de sender en melding.

De viktigste funksjonene i Vestlandspasienten
  • Se timen
  • Skrive melding til avdelingen
  • Se status på henvisningUnntak
Barn mellom 12 og 16 år kan ikke bruke Vestlandspasienten. Hos røntgenavdelingen kan ikke pasientene sende melding eller se status på henvisning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alle kommentarer blir sendt på epost til redaktøren før publisering. Det kan derfor ta litt tid før de viser i bloggen.