onsdag 8. mai 2019

Nytt tilbud: Nå kan fastleger henvise til ernæringspoliklinikken


SUS utvider det polikliniske tilbudet for pasienter med sykdomsrelaterte ernæringsutfordringer. Nå kan både fastleger og leger på sykehuset henvise til ernæringspoliklinikken.

Ernæringspoliklinikken ved SUS åpnet for pasienter i februar og er en del av seksjon for klinisk ernæring. Ernæringspoliklinikken vil i betydelig grad øke kapasiteten innen poliklinisk ernæringsbehandling, både ved underernæring og ved komplekse ernæringsutfordringer. Det har vært spesielt lang ventetid på poliklinikk for barn.

Det er viktig at kliniske ernæringsfysiologer integreres i pasientforløpene til pasientgrupper med sykdomsrelaterte ernæringsutfordringer. For mange sykdomsgrupper er ernæringen en viktig del av den medisinsk behandlingen, noen ganger den eneste behandlingen, og det kan være avgjørende for utfallet av behandlingsforløpet.

​En konsultasjon ved ernæringspoliklinikken kan innebære kartlegging av kosthold, vurdering av ernæringsstatus og veiledning om tiltak knyttet til ernæringsbehandling som spesialkost, næringsdrikker, sondeernæring og/eller intravenøs ernæring.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alle kommentarer blir sendt på epost til redaktøren før publisering. Det kan derfor ta litt tid før de viser i bloggen.