mandag 22. september 2014

Vestlandspasienten - nå kan pasientene sende melding til sin avdeling

Siden januar har Helse Stavanger testet ut nettløsningen Vestlandspasienten, der pasienter får oversikt over timeavtalene sine på nett. Fra 22.september er det også mulig for pasientene å sende melding til avdelingene.​

Tekst: Eilin Tvedt-Gundersen, Stavanger universitetssjukehus

Noen få unntak er det fortsatt. Pasienter som skal til røntgen kan se timeavtalene sine, men ikke skrive melding til avdelingen. Det er også mulig å se timene til barn under 12 år på samme folkeregistrerte adresse, navn på behandler og telefonnummer til avdelingen. For barn mellom 12 og 16 år er det dessverre ikke mulig å se timene på Vestlandspasienten.

Fortsatt brev i posten
Vestlandspasienten er et godt supplement til de allerede eksisterende kommunikasjonskanalene. Innkallingsbrevet i posten forsvinner ikke.

Skriv mobil eller telefonnummer i meldingen
Pasienter får svar på meldingen sin innen to dager. Er det mindre enn to dager til time eller innleggelse må pasienten ringe til sjukehuset, forteller prosjektleder i Helse Stavanger Hilde Alvseike.
– Når du sender en melding til en avdelingen du har fått time hos, er det bra om du skriver et kontaktnummer. Da kan helsepersonell lett ringe deg om det er nødvendig, sier Alvseike.

Hvordan logge på
Vestlandspasienten.no er en banebrytende nettportal som vil utvikles videre i 2014 og 2015. Helse Vest er fortsatt alene om å tilby timeavtaler og dialogmeldinger på nett. Selv om utviklingen av Vestlandspasienten er kommet langt, er dagens løsning fortsatt bare en begynnelse. Helse Vest har et brukerpanel som er med på å forme den videre veien for nettportalen. Du kan logge inn med bank-ID eller annen gyldig ID (Buypass eller Commfides)

– Snart vil du ha alt du trenger på nett, og du skal kunne følge med på nettet hele veien fra fastlegen din sender henvisning til du har hatt time på poliklinikk eller røntgen, seier Hilde Christiansen, som er personal- og organisasjonsdirektør i Helse Vest RHF og prosjektleder for Alle møter-prosjektet. Hun håper mange pasienter vil ta i bruk vestlandspasienten.no og særlig benytte seg av muligheten til å bekrefte at de kommer til timen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alle kommentarer blir sendt på epost til redaktøren før publisering. Det kan derfor ta litt tid før de viser i bloggen.