fredag 22. februar 2013

Pasientforløp tilgjengelig på SUS nettsider


Pasientforløp nå tilgjengelig på internett

Et standardisert pasientforløp er en koordinert tverrfaglig behandlingsprosess med et avklart start- og endepunkt for en definert pasientgruppe, basert på en normativ beskrivelse av mål og tiltak. 

Forløpet skal fremme samhandling, pasientsikkerhet og tilfredshet, være forankret i faglig evidens og god klinisk praksis, samt sikre effektiv ressursutnyttelse og gi målbare resultater.
Pasientforløpsutvikling er en del av kvalitetsarbeidet ved Helse Stavanger HF. Målsetninger for arbeidet er å bidra til god praksis og kvalitet i pasientbehandlingen, effektiv ressursutnyttelse av foretakets ressurser, det skal bidra til forutsigbarhet i behandlingen for både pasienter og helsepersonell.
Ved gjennomgang av dagens praksis, gjennomgang av kunnskap på området og tilbakemeldinger fra pasienter og helsepersonell skal pasientforløparbeid bidra til å stadig forbedre tjenestetilbudet. Pasientforløpene integreres fortløpende med foretakets prosedyreverk.
Pasientforløpene som beskrives vil være veiledende for hovedvekten av pasientene innenfor pasientgruppen. Behandlingen av pasientene vil uansett alltid være individuell. 
De fleste pasientforløpene er utarbeidet internt i helseforetaket, mens andre, som forløpene for KOLS og Asperger, er utarbeidet som «fra hjem til hjem forløp» i samarbeid mellom kommunene og Helse Stavanger HF.
Sist ut er forløp for affektive lidelser og forløp for psykose. Det arbeides kontinuerlig med å klargjøre flere forløp. Målsettingen er å ha forløp for anslagsvis 80% av våre pasienter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alle kommentarer blir sendt på epost til redaktøren før publisering. Det kan derfor ta litt tid før de viser i bloggen.