onsdag 6. juni 2012

Henvisningsrutiner Kvinneklinikken (KK)


Labiaplastikk

KK får henvist en del pasienter for labiaplastikk der det ikke foreligger noen skade, det er snakk om normalvariasjon. Vi vurderer at disse ikke har rett til helsehjelp. 


Begrepet "hypertrofi av labia minores" er i så å si alle tilfelle egentlig normalvariasjon, og prioriteres ikke.Alternativet for disse vil evt bli det private helsevesenet.  

Henvisning av gynekologiske ØH pasienter til KK:

Vi oppfordrer fastlegene til ikke å sende gynekologiske pasienter direkte til KK med henvisning i hånden, uten avtale (dagtid og vakttid).
Med mindre kvinnen har behov for øyeblikkelig behandling, f eks pga sponatanabort med stor blødning, sterk mistanke om ex.u der kvinnen er klinisk påvirket, er ordinær elektronisk henvisning det rette. Henvisninger vurderes hver dag, og vi kan gi kvinnen raskt time, og unngå uforutsigelig ventetid i poliklinikkken. Dette vil være en trygg og adekvat håndtering i de fleste tilfeller, og gi mindre ventetid for pasienten.
Vi oppfordrer også til å benytte Helse Vests avtalespesialister i gynekologi som vil kunne yte rask og god behandling.
Pasientene opplever lang ventetid og frustrasjon ved "drop in " henvisninger som praktiseres idag, og i vår ressurssituasjon er det feil prioritering om vakthavende lege kveld og natt bindes opp til å avklare ufarlige tilstander.


Praksiskonsulent: Peter Christersson
Overlege KK: Astrid Rygh

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alle kommentarer blir sendt på epost til redaktøren før publisering. Det kan derfor ta litt tid før de viser i bloggen.