tirsdag 7. april 2020





Hovedregelen er at pasienter skal benytte eget kjøretøy til, fra og mellom helseinstitusjoner der dette er mulig både med hensyn til tilgang til eget kjøretøy og pasientens tilstand.

Retningslinjen utsendt fra helsedirektoratet gjelder for pasienttransport der eget kjøretøy ikke kan benyttes og hvor det samtidig ikke er medisinsk indikasjon for bruk av ambulanse.

Transport av personer med mistenkt og eller bekreftet koronasmitte skal gjennomføres slik at verken transportør, sjåfør, pasient og ledsager utsettes for unødig smitterisiko.
Dette krever en del forberedelser, både for helseforetaket, transportører og for sjåfører. Denne type transport er ikke definert i dagens avtaler Helse Stavanger har med drosjenæringen.
Pasientreiser Helse Stavanger jobber med tiltakene som må iverksettes før tilleggsavtaler kan inngås, og håper at avtalene er på plass like over påske, med oppstart så raskt som mulig.

Frem til tilleggsavtaler er på plass må bestillinger håndteres som i dag, via AMK som ambulanseoppdrag dersom pasienten ikke kan benytte eget kjøretøy.
Gjennom påsken har Helse Stavanger forsterket beredskap med syketransportbiler for gjennomføring av oppdrag av både sittende og liggende pasienter, uten behov for medisinsk behandling eller overvåkning.

Pasientreiser Helse Stavanger vil komme tilbake med mer informasjon og bestillingsrutiner før tilleggsavtalene iverksettes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alle kommentarer blir sendt på epost til redaktøren før publisering. Det kan derfor ta litt tid før de viser i bloggen.