torsdag 27. mars 2025

Trett, sliten, slapp, vondt i kroppen, MHT- en pille mot alt? 

29.04.25

Det nærmer seg neste nytt og nyttig møte. Det er mange påmeldte, men det er fortsatt noen ledige plasser:

Sett av datoen til «Nytt&Nyttig» møte i hybrid-form. Møtet vil nå gi kurspoeng for møteserie dersom du møter fysisk på to etterfølgende møter. Neste møte er satt opp 21.10.25.  To etterfølgende møter gir 6 kurspoeng som møteserie. Det vil fortsatt være mulig å delta digitalt, men man vil da ikke kunne få kurspoeng. Vi vil oppfordre til fysisk oppmøte da dette er en god anledning til å treffe nye og gamle kolleger.


Nytt:

Kort info om:
Deling av pasientens dokumenter og prøvesvar via Kjernejournal. 
Hvordan melde inn avvik?

Nyttig:

MHT, behandlingen som virker mot alt? Er den nå nærmest risikofri og noe alle skal ha? Vi får besøk av RELIS, en gynekolog og en onkolog som kanskje ser dette med ulike blikk?!
(Kristine Heitmann og Tina Bakkebø fra RELIS, Solveig Thora Reinsdottir, gynekolog SUS/Aleris og Olav Johannessen, onkolog fra SUS). 

Dato: 29.04.25
Tid: kl. 19.00 - 21.15
Sted: HABU, Langflåtveien 5, 4017 Stavanger.

Trykk her for påmelding:   Påmelding 
Møtelink for digital deltakelse:   Møtelink



Akuttmottaket opplever at en del pasienter med akutt artritt henvises direkte til mottak for vurdering. Følgende forløp anbefales: 

  • Ved mistanke om septisk artritt skal pasienter legges inn på medisinsk avdeling via akuttmottak.
  •  Nyoppstått artritt
    • med vesentlig funksjonstap kan konfereres med vakthavende revmatolog og man tilstreber snarlig poliklinisk time
    • uten funksjonstap får som hovedregel time innen 4 uker. I påvente av timen anbefales det å bruke NSAIDs (ikke prednisolon)

  • Pasient med kjent artritt-sykdom og oppfølging ved revmatologisk poliklinikk:

    • Ved leddhevelser kan pasienten selv kontakte revmatologisk avdeling

  • Akutt urinsyregikt kan som hovedregel behandles i primærhelsetjenesten

torsdag 13. mars 2025

Legene på sykehuset er avhengig av å se bildene fra radiologiske undersøkelser for å vurdere henvisninger.  Sykehuset bruker mye tid på å finne ut hvor bildene er tatt og innhente disse. Minner om at det er avtalt at henviser skal sørge for at bilder gjøres tilgjengelig for sykehuset (PROFS - Prosedyre for oppgavedeling mellom fastlege og sykehuslege). Vi ber om at røntgenbeskrivelsen suppleres med opplysninger om hvor bildene er tatt, slik at de lettere kan innhentes i fall dette glipper. (Bilder som er rekvirert ved Sus er tilgjengelig for sykehuslegene - også når når sykehuset overfører rekivsisjon til privat lab)