fredag 14. mars 2014

HLR: Presisering av Vinne Jones videoen: 30:2 er fortsatt gullstandard!

British Heart Foundation









Det har kommet tilbakemelding på at videoen med Vinne Jones som ble sendt ut forrige fredag kan oppfattes som et budskap om at man skal droppe innblåsingene - det presiseres derfor at det kun er i de tilfeller man ikke får til eller ikke vil gi innblåsninger. Den ble laget som er resultat av at man så at mange unnlot å gi førstehjelp fordi de ikke ville gi munn- til - munn innblåsninger. 

Heldigvis er dette et mindre problem i Norge. 

Den anbefalte (gullstandarden) er fortsatt en kombinasjon av 30 brystkompresjoner og to innblåsinger (30:2). Dette er bedre enn brystkompresjoner alene, og helt nødvendig hos alle med stans av hypoksisk årsak (drukning, kvelning, hengning, etc.) og nesten alltid ved ved gjenoppliving av barn. Gjenoppliving med bare brystkompresjoner anbefales bare hvis livredderen ikke kan, ikke vil, eller ikke får til å gi innblåsinger - fordi brystkompresjoner er bedre enn ingen behandling. For mer info om gjenoppliving og gjeldende nasjonale retningslinjer: Se www.nrr.org.  

Videoen var ellers kun ment som lett fredagsunderholdning og mest av alt en liten påminning til alle om å gjennomføre regelmessig praktisk HLR trening på kontoret.

Satser med dette på at eventuell misforståelse er oppklart og at vi i sum har fått økt fokus på god HLR.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alle kommentarer blir sendt på epost til redaktøren før publisering. Det kan derfor ta litt tid før de viser i bloggen.