tirsdag 24. april 2012

eResept sykehusapoteket


e-Resept:

Informasjon til fastlegene fra Sykehusapoteket i Stavanger 

Arbeidet med å installere eResept er nå i gang på Sykehusapoteket.
Man regner med å være klar til å motta og ekspedere e-resepter fra midten
av april 2012.
Av Jan Robert Johannessen
I mellomtiden må pasienter som ønsker å hente medikamenter ved sykehusapoteket ha med papirresept. Dersom legen har sendt resepten til reseptformidleren via eResept løsningen er den kun tilgjengelig for apotek som har kommet i gang med eResept. Sykehusapoteket vil også prøve å finne smidige løsninger for pasienter som har kjent historikk på faste forskrivninger.
Det eksisterer så langt vi vet ikke en oversikt over hvilke apotek som har tatt i bruk eResept men på Helsedirektoratets sider finner man følgende informasjon som vi regner med er etterrettelig:

Oppstart i Rogaland Kommunene i Rogaland er inndelt i to puljer som innfører e-resept fra to ulike datoer:
Pulje 1 starter med e-resept fra 6. mars. Det er kommunene Finnøy, Forsand, Gjesdal, Hjelmeland, Kvitsøy, Randaberg, Rennesøy, Sandnes, Sola, Stavanger, Strand og Suldal.

Pulje 2 innfører e-resept fra 17. april. Det er kommunene Haugesund, Vindafjord, Sauda, Tysvær, Bokn, Karmøy, Utsira, Klepp, Time, Hå, Bjerkreim, Eigersund, Lund og Sokndal. Kommunene Sveio og Etne i Hordaland tar også i bruk e-resept fra samme dato.
Fra 6. mars vil alle apotek og bandasjister i pulje 1 vil være klare til å ekspedere e-resepter. Et unntak er sykehusapoteket i Stavanger, som går i gang i april.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alle kommentarer blir sendt på epost til redaktøren før publisering. Det kan derfor ta litt tid før de viser i bloggen.